Onze impact

ONZE IMPACT

Sinds 2016 hebben wij in samenwerking met onze Afrikaanse partners 80 schoolprojecten gedaan en zo’n 16.000 jonge IT-ers uit arme gezinnen opgeleid. Wij hebben hen niet alleen IT-onderwijs gegeven, maar ook 21st century (soft) skills aangeleerd om hen voor te bereiden op de arbeidsmarkt en hen daarmee perspectief te bieden. Resultaat: alle jonge IT-ers die wij hebben opgeleid hebben een baan of een eigen bedrijf in de IT.

Dit is hoe ver we zijn gekomen:

SCHOOL PROJECTEN
0 +
STUDENTEN MET TOEGANG TO ICT LOKALEN
0 +
IT BOOTCAMPS
0
TRAINERS BETROKKEN
0
TRAINEES AFGESTUDEERD
0
TRAINEES MET EEN BAAN
0 +
GETRAINDE LERAREN
0 +

Met onze activiteiten dragen wij bij aan drie van de zeventien Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties die de wereld verbeteren, dat zijn (https://sdgs.un.org/goals):

4. Kwaliteitsonderwijs.
8. Eerlijk werk en economische groei.
12. Verantwoorde consumptie en productie.

Eind 2019 heeft Climbing the Right Tree’s Ghanese partnerorganisatie Maxim Nyansa IT Solutions de FIRE Africa Award gewonnen. De FIRE Africa Awards worden uitgereikt aan innovatieve initiatieven in Afrika die een concrete bijdrage hebben geleverd aan het gebruik van informatie- en communicatietechnologieën en een sterke impact hebben gehad op de sociale en economische ontwikkeling van de regio. (https://www.fireafrica.org/)

Onze ambitie is groot. Om zoveel mogelijk jonge mensen in Afrika te bereiken hebben wij onder meer ons open source trainingsmateriaal voor scholen vanuit het Engels vertaald in het Frans. Daarmee kunnen onze programma’s worden gebruikt in alle 16 ECOWAS-landen, waarmee we zo’n 200 miljoen jongeren kunnen bereiken. Daarnaast hebben wij de ambitie om in meer Afrikaanse landen partnerorganisaties op te richten.

Vind ons

Neem contact met ons op

Climbing The Right Tree, Grebbeweg 19B
3902 HG Veenendaal, Netherlands 
+ 31 6 15038099