Partner Worden

Waarom wil jouw organisatie een partnership aangaan met “Climbing The Right Tree”?

Corporate sustainability reportingGrote organisaties zijn vanaf 2024 door EU regulering verplicht gesteld om regelmatig te rapporteren over de mogelijke maatschappelijke en milieu gerelateerde risico’s die ze tegenkomen. In de opeenvolgende jaren zullen ook kleinere organisaties aan deze verplichte rapportage moeten gaan voldoen.

Bovenstaande ontwikkeling reflecteert een trend van toenemende bewustwording, die organisaties laat zien dat zaken doen veel meer is dan alleen winstmarges. Elke organisatie beïnvloedt de wereld namelijk op veel verschillende manieren, bijvoorbeeld door de aangeboden producten en diensten maar ook door hoe het met medewerkers en betrokkenen omgaat.  

Dit bewustzijn is met name sterk in de jongere generaties. Millenials en Generatie Z zijn maar deels gemotiveerd door een salaris. Hiernaast willen ze ook werken voor een organisatie die een positieve impact maakt in de wereld. Deze jongeren zijn de leiders van de toekomst en mensen die deze wereld zullen gaan veranderen.  

In steeds meer directie overleggen wordt daarom de vragen gesteld: Waar staan we op het gebied van duurzaamheid?” en “Wat kunnen we doen om de wereld te laten zien dat we duurzaamheid écht serieus nemen?” Laten we een kijkje nemen naar People, Planet en Profit.  

“Climbing the Right Tree” is een Nederlandse stichting met de missie om carrièrekansen te bieden aan jongeren in Afrika door middel van informatietechnologie. We hebben een partnerorganisatie Maxim Nyansa, een prijswinnende NGO waar zowel ICT experts als het west-Afrikaanse onderwijssysteem aan bijdragen. Samen werken we aan de volgende ontwikkelingsdoelstellingen:

Hoe kan je een partnership met ons aangaan?

Allereerst zijn we geen NGO zoals gebruikelijk. Onze hele organisatie bestaat uit vrijwilligers die samen een familie vormen van gepassioneerde professionals. Wij zijn mensen die actie ondernemen om samen, internationaal en professioneel georganiseerd te werken aan een betere wereld.

  • We verzamelen gebruikte computers hergebruiken ze op Afrikaanse scholen 
  • Onze trainers geven op vrijwillige basis colleges aan jonge IT professionals in Afrika, via webinars of door zelf naar Afrika te reizen.  
  • We hebben meerdere op open source informatie gebaseerde opleidingstrajecten, en delen deze met Afrikaanse jongeren via onze online bibliotheek. 
  • We steunen bestaande scholen of trainees financieel.  
  • We zijn ambassadeurs, altijd op zoek naar mensen zich aan willen sluiten bij ons goede doel, via (sociale) media, conferenties en/of door een persoonlijke bijdrage.  
  •  

EURODEV – een marketingbedrijf gebaseerd in Almelo

Edward Nijland is een van de eigenaren van Eurodev, een organisatie bestaande uit ongeveer 75 werknemers. Samen werken ze met als doek om van origine Amerikaanse organisaties toe te helpen treden binnen de Europese markt. Edwards collega’s reizen regelmatig, en zijn afkomstig uit veel verschillende landen. EuroDev heeft er voor gekozen haar medewerkers uren te geven die ze onder werktijd kunnen besteden aan vrijwilligerswerk.

Hanna (23) een HR manager uit Duitsland: “Ik heb geholpen het hardware collectiepunt op te zetten in ons kantoor in Almelo; mijn ouders hebben een eigen bedrijf van waaruit ze meteen al gebruikte computers doneerden!”

Goda Marcinkeviciute en Lily Makoied hebben vrijwillig een opleidingscurriculum over online marketing ontwikkeld. Hun eigen Eurodev academy heeft hiervoor opleidingsmateriaal beschikbaar gesteld, zodat op basis hiervan een Afrikaanse versie samen kon worden gesteld.

Gideon Ebbers en Tom van den Nieuwboer zijn begonnen met het opstellen van een marketingplan, specifiek voor Climbing the Right Tree. We zijn begonnen door onze boodschap te verspreiden via de radio en een persbericht te plaatsen in enkele lokale kranten.

Neem contact op!

Bent u geïnteresseerd om te onderzoeken wat uw organisatie samen met Climbing the Right Tree kan realiseren? Laat uw contactgegevens hier achter, en een van onze ambassadeurs neemt contact met u op:

Vind ons

Neem contact met ons op

Climbing The Right Tree, Grebbeweg 19B
3902 HG Veenendaal, Netherlands 
+ 31 6 15038099