WIE WE ZIJN

WIE WE ZIJN

Climbing the Right Tree is een Nederlands-Ghanees initiatief. Climbing the right tree is een Afrikaans gezegde en betekent: “wie aan een goede zaak werkt krijgt veel steun”. Dat geldt voor onze jongeren in West-Afrika en geldt ook voor onze stichting.

Climbing the Right Tree is een organisatie waar mensen welkom zijn ongeacht hun achtergrond of religie. Wij zijn inclusief en sluiten niemand buiten. Iedereen die onze missie onderschrijft en zich kan vinden in onze kernwaarden – gelijkwaardigheid en soberheid –  is welkom.

We omarmen tegelijkertijd voluit waarden die in Afrika vanzelfsprekend zijn maar in Europa vaak zijn vergeten. Zoals het met elkaar omgaan als een extended family. Mensen die van elkaar houden en elkaar helpen. Over en weer. Wij zijn in zo’n zes jaar tijd uitgegroeid tot een “extended family” van gepassioneerde professionals uit allerlei landen.

Inmiddels hebben wij partnerorganisaties in zes Afrikaanse landen, te weten in Ghana, Sierra Leone, The Gambia, Burkina Faso, Nigeria en Zuid-Afrika. Binnen onze internationale structuur worden onze normen en waarden door middel van onze strikte governance codes gewaarborgd. Climbing the Right Tree voldoet daarnaast aan de strenge kwaliteitseisen van het CBF en is sinds 2021 door het CBF geaccrediteerd als Erkend Goed Doel. Deze kwaliteitseisen zijn door ons doorgevoerd in de gehele internationale organisatie.

ONS BESTUUR

Klaas Brongers

Voorzitter

Klaas is senior consultant op het gebied van informatiemanagement en digitale transformatie en voormalig voorzitter van de Nederlandse organisatie van IT-professionals.

Diana van der Stelt

Secrataris

Diana is voormalig CIO/CFO van een ministerie bij de Nederlandse overheid. In 2015 werd ze sociaal ondernemer en richtte ze een fairtrade softwarebedrijf op. Diana zit ook in het bestuur van Maxim Nyansa IT Solutions in Ghana als vrijwilliger.

Natascha van Duuren

Bestuurslid

Natascha is advocaat met specialistische expertise in IT, Intellectuele Eigendom en Privacy. Zij is tevens managing partner van het kantoor De Clercq Advocaten en Notarissen. Natascha publiceert regelmatig en heeft bijgedragen aan diverse boeken.

Julie Bissonnette

Penningmeester

 Julie is accountant en werkt op de financiële afdeling van een olie- en gasbedrijf. Julie en haar man zijn actieve vrijwilligers voor Maxim Nyansa sinds de oprichting.

Vind ons

Neem contact met ons op

Climbing The Right Tree, Grebbeweg 19B
3902 HG Veenendaal, Netherlands 
+ 31 6 15038099